Fiscaal attest

Volgen

Dit artikel is alleen relevant voor Belgische organisaties.

Dit artikel beschrijft hoe je een fiscaal attest genereert voor alle in aanmerking komende donaties / donateurs.

Stap 1: Voorbereiding

De eerste stap is de voorbereiding van de lijst met donateurs. In deze stap zal het systeem berekenen welke donateurs voldoende donaties hebben gedaan om in aanmerking te komen voor een fiscaal attest. Voor elke donateur wordt er een fiche aangemaakt.

1. Ga naar Fondsenwerving > Fiscaal attest
  2. Klik op Genereer fiches
  1. Vervolledig het formulier
  2. Klik op Genereer
  1. Het systeem heeft nu een fiche aangemaakt per donateur met daarbij zijn totaal donatiebedrag.
  2. Controleer of er fiches zijn die invalide zijn. Indien dit het geval is, moet je de fiche aanvullen met de ontbrekende gegevens. Dit kan bijvoorbeeld een ontbrekend adres of BTW-nummer zijn.

Stap 2: Batch genereren

Zodra je enkel valide fiches hebt, kan je een batch maken met de fiscale attesten.

1. Ga hiervoor naar Fondsenwerving > Fiscaal attest > Batches
  2. Klik op Maak batch
  1. Vervolledig het formulier met de ontbrekende gegevens. De contactpersoon wordt gebruikt voor de communicatie met Belcotax. Dit is de persoon die de overheid kan contacteren in het geval van vragen.
  2. Klik op Aanmaken
  1. Zodra de batch is aangemaakt, verschijnt er een lijn met het jaartal en daarbij het aantal fiches.
  2. Het Belcotax XML bestand download je door hier te klikken. Dit bestand kan je 1:1 uploaden in de Belcotax web-applicatie
  3. Een xls bestand met donateurs download je door hier te klikken. Dit bestand bevat alle informatie die je nodig hebt om het fiscaal attest op te maken op papier