Domein verwijzen naar klantsite.net (CNAME-record toevoegen op DNS)

Zodra je domein is toegevoegd in je implementatie en gekoppeld is aan je website, kan je het domein effectief activeren door de DNS records aan te passen.

Wat is DNS?

Het Domain Name System (DNS) is het systeem en netwerkprotocol dat op het internet gebruikt wordt om namen van computers naar numerieke adressen (IP-adressen) te vertalen en omgekeerd.

Met andere woorden: het zorgt ervoor dat als jij naar een website surft, je terecht komt bij de juiste server.

DNS-record toevoegen

Wordt je domein beheerd door Procurios? Dan regelen wij onderstaande voor je. Neem dan even contact met ons op via een ticket.

Als dit niet in beheer van Procurios is, heb je waarschijnlijk wel de hulp van je beheerder/host van je domeinnaam nodig.

Er zijn verschillende soorten DNS-records. Het type record waar we gebruik van maken is een CNAME-record. Een CNAME-record verwijst van een (sub)domein naar de url van je klantomgeving binnen Procurios. Je maakt dit aan op de DNS van je domein.

Het CNAME-record krijgt deze formulering:

subdomein.domein.xx CNAME jouw_organisatienaam.klantsite.net

vb.:

doneeronline.procurios.com CNAME procurios.klantsite.net