Domein verwijzen naar Procurios CMS

Zodra je domein is toegevoegd in je implementatie en gekoppeld is aan je website, kan je het domein effectief activeren door de DNS records aan te passen.

Wat is DNS?

Het Domain Name System (DNS) is het systeem en netwerkprotocol dat op het internet gebruikt wordt om namen van computers naar numerieke adressen (IP-adressen) te vertalen en omgekeerd.

Met andere woorden: het zorgt ervoor dat als jij naar een website surft, je terecht komt bij de juiste server.

DNS-record toevoegen

Wordt je domein beheerd door Procurios? Dan regelen wij onderstaande voor je. Neem dan even contact met ons op via een ticket.

Als je domein niet in beheer van Procurios is heb je mogelijk wel de hulp van je beheerder/host van je domeinnaam nodig.

Een DNS-record verwijst van een (sub)domein naar de url van je klantomgeving binnen Procurios. Je maakt dit aan op de DNS van je domein.
Er zijn verschillende soorten DNS-records. Hieronder lees je welke je toepast in welke situatie.

Hoofddomein doorverwijzen

Als je volledige website binnen Procurios CMS is gemaakt moet je hoofddomein in zijn geheel doorverwijzen naar je Procurios klantomgeving. Dit doe je bij voorkeur met een ANAME- of ALIAS-record. Dat ziet er als volgt uit.

jouw_domein.xx ANAME jouw_organisatienaam.klantsite.net

of

jouw_domein.xx ALIAS jouw_organisatienaam.klantsite.net

Als ANAME- of ALIAS-records niet door de DNS wordt ondersteunt kun je een A-record gebruiken die rechtstreeks verwijst naar ons ip-adres.

jouw_domein.xx A 213.193.247.32

Voor de variant www.jouw_domein.com voeg je een CNAME-record toe. Zie hieronder bij Subdomein doorverwijzen.

Subdomein doorverwijzen

Als een subdomein moet worden doorverwezen naar Procurios CMS. Dan voeg je een CNAME-record toe aan je DNS. Het CNAME-record krijgt deze formulering:

subdomein.jouw_domein.xx CNAME jouw_organisatienaam.klantsite.net

www.jouw_domein.xx is ook een subdomein en voeg je op dezelfde wijze toe:

www.jouw_domein.xx CNAME jouw_organisatienaam.klantsite.net

Andere voorbeelden van subdomeinen zijn:

doneeronline.jouw_domein.xx CNAME jouw_organisatienaam.klantsite.net
iframe.jouw_domein.xx CNAME jouw_organisatienaam.klantsite.net

Lees meer over CNAME en ANAME-records: https://en.wikipedia.org/wiki/CNAME_record#ANAME_record