Domein activeren (DNS-records aanpassen)

Volgen

Zodra je domein is toegevoegd in je implementatie en gekoppeld is aan je website, kan je het domein effectief activeren door de DNS records aan te passen.

Wat is DNS?

Het Domain Name System (DNS) is het systeem en netwerkprotocol dat op het internet gebruikt wordt om namen van computers naar numerieke adressen (IP-adressen) te vertalen en omgekeerd.

Met andere woorden: het zorgt ervoor dat als jij naar een website surft, je terecht komt bij de juiste server.

DNS-record toevoegen

Wordt je domein beheerd door Procurios? Dan regelen wij onderstaande voor je. Contact opnemen met de Servicedesk volstaat dan.

Er zijn verschillende soorten DNS-records. Het type record wat we nodig hebben in deze case is een A-record. Het is de verbinding tussen uw (sub)domein en het IP-adres van de webserver.

Je voegt best twee records toe (of past bestaande records aan):

1. Zonder 'www' (bv: procurios.be)
  2. Met 'www' (bv: www.procurios.be)

Het eerste zorgt er voor dat iemand die surft naar http://procurios.be ook terecht komt op de server. Als je dit record niet zou toevoegen, krijgt iemand een foutmelding in zijn browser indien hij 'www' niet intypt.

Het IP adres waar je A-record naar moet verwijzen is 213.193.247.32. Tenzij anders gecommuniceerd. Bijvoorbeeld indien je een dedicated IP adres afneemt.

Je kan er ook voor kiezen om in plaats van een A-record aan te maken met 'www', een wildcard record aan te maken (bv: *.procurios.be). Daardoor kan je in de toekomst subdomeinen toevoegen aan je implementatie zonder dat je er telkens een A-record voor moet aanmaken.