Vrije velden beheren

Volgen

Dit artikel beschrijft hoe je vrije velden beheert. Vrije velden worden gebruikt om Relations uit te breiden met informatie die relavant is voor jouw organisatie.

Veld toevoegen

1. Om een veld toe te voegen, ga je naar Instellingen in Relations.
  1. Vervolgens kies je Formulieren.

Velden beheren doe je vanop een relatieformulier. Elk veld dat je toevoegt, komt beschikbaar om toe te wijzen aan elk formulier. Het is daarom onbelangrijk vanop welk formulier je een veld toevoegt.

1. Selecteer het formulier waarop je het nieuwe veld wil toevoegen. Of een willekeurig formulier als je een veld wil toevoegen maar het nog niet wil beschikbaar maken op een formulier.
  2. Vervolgens krijg je aan de rechterzijde een overzicht van de eventuele reeds bestaande vrije velden
  3. Om een nieuw veld toe te voegen, klik je met de rechtermuis op Relatie vrije velden en kies je Voeg een vrij veld toe
  1. Geef het veld een Titel
  2. Selecteer het Veldtype
  3. Klik op Opslaan

Veld bewerken

Om een bestaand vrij veld te bewerken, rechterklik op je het vrij veld. Vervolgens heb je een aantal mogelijkheden.

1. Bij een vrij veld dat aan een relatieformulier is gekoppeld kan je Wijzig of Wijzig vrij veld kiezen. De eerste optie wijzigt opties van het veld in de context van het formulier waaraan het gekoppeld is. Met de tweede optie wijzig je de eigenschappen van het veld, los van het formulier
  2. Bij een vrij veld dat niet aan een formulier is gekoppeld heb je enkel de mogelijkheid Wijzig vrij veld