CMS

Volgen

Links naar andere pagina's

CMS heeft een nieuwe mogelijkheid om links te maken naar andere pagina's in het systeem. Voorheen kon je bij het instellen van een pagina kiezen tussen een link naar een url, of een link naar een pagina. De link naar een url zorgde voor een menu-item met die url als link. De link naar een pagina gedroeg zich anders. Deze optie zorgde ervoor dat gelinkte pagina getoond werd op de plek van de linkende pagina, in plaats van echt door te verwijzen naar de gelinkte pagina. Er was behoefte aan een combinatie van deze twee opties, een link naar een pagina die zich gedraagt als de link naar een url. Die is er nu.

In het wijzig formulier voor een pagina vind je nu de volgende 4 opties:

1. Standaard pagina met eigen inhoud
  2. Link naar een externe URL
  3. Link naar een andere pagina in deze implementatie
  4. Toon inhoud van een andere pagina in deze implementatie.

De Link naar een andere pagina in deze implementatie is dus nieuw en heeft enkele voordelen ten opzichte van de link naar een externe URL. De link naar een pagina kan namelijk automatisch mee veranderen wanneer de alias van de gelinkte pagina verandert. Bovendien kun je bij links naar andere pagina's ook rekening houden met de taalvoorkeur van de gebruiker.

Nieuw in editor: live spelling checken, beter plakken en kopjes

In de vorige release hebben we een geheel nieuwe versie gepresenteerd van de editor (TinyMCE). In deze release kondigen we veel nieuwe verbeteringen aan. Dit zijn de drie belangrijke nieuwe onderdelen:

1. PowerPaste: hiermee wordt het kunnen knippen en plakken vanuit tekstverwerkers een heel stuk gemakkelijker. In de toekomst wordt het ook mogelijk om afbeeldingen te plakken.
  2. Spelling Checker Pro: hiermee wordt tijdens het typen de spelling gecontroleerd en onderstreept wat mogelijk fout is. De werking is vergelijkbaar wat Google Docs doet en veel andere tekstverwerkers.
  3. De knop om kopjes toe te voegen in je artikel is duidelijker zichtbaar gemaakt. Deze stond eerst verstopt in het menu en heeft nu zijn eigen plek op de menubalk.