Taalspecifieke sitemaps

Eerder functioneerden onze sitemaps niet op meertalige websites. Afhankelijk van de taalinstellingen van de site en de user-agent werd er altijd een taal-specifieke sitemap gegenereerd, waardoor zoekmachines effectief maar één taal konden vinden in de sitemap. Dit is nu aangepast: in de robots.txt staat nu een url naar een sitemap index, die vervolgens de urls van de verschillende taal-specifieke sitemaps bevat.

PayPal via Buckaroo

Al geruime tijd heb je de mogelijkheid in Facturatie betalingen te laten doen via Buckaroo. Vanaf nu is het binnen die koppeling ook mogelijk om PayPal te activeren.

Security headers

We hebben een aantal technische verbeteringen doorgevoerd op het gebied van veiligheid.

X-XSS-Protection

De X-XSS-Protection vertelt de browser (Internet Explorer en Chrome) om actief 'reflected XSS attacks' tegen te gaan. Dit zijn XSS aanvallen waarbij data vanuit een link, bijvoorbeeld via een foutmelding, terugkomt op de website en daar code kan uitvoeren.

X-Content-Type-Options

De X-Content-Type-Options Voorkomt dat een browser scripts of styles uitvoert (oftewel, interpreteert) als de Content-Type header van een bestand niet overeenkomt met het verwachtte type.

Content-Security-Policy

Met deze header kun je precies aangeven waarvandaan je scripts wilt laden, welke styles niet mogen, vanaf welke sites je website ingeframed mag worden en nog véél meer. Het komt er dus op neer dat we eigenlijk niets kunnen beperken met deze header, maar dat we hem wel toegevoegd hebben. In de toekomst zouden we wat meer beperkingen kunnen toevoegen nadat we per onderdeel onderzoek hebben gedaan naar de effecten van zo'n beperking.

Bestanden uploaden: nu zonder Flash

De functionaliteit om bestanden te uploaden naar het platform, bijvoorbeeld in Library, is flink op de schop gegaan. De belangrijkste reden is dat onze upload functionaliteit was gebaseerd op Flash. Moderne browsers ondersteunen geen Flash meer en omdat het kunnen uploaden een wezenlijk onderdeel is van ons platform is dit vernieuwd.

Bij dit groot onderhoud hebben we ook nog wat features toegevoegd zoals het kunnen uploaden met Drag&Drop (slepen van het bestand naar je browservenster). Daarnaast is rekening gehouden met responsive User Interfaces zodat het ook werkt op mobiele apparaten. De te uploaden bestanden worden tevens gevalideerd. Het is in modernere browsers mogelijk om meerdere bestanden in 1 keer te uploaden. Dit en Drag&Drop is onder ander beschikbaar in de volgende browsers: IE11+, Firefox 51+, Chrome 49+, Safari 10+, Opera 44+.

Donkere sidebar in module interface

Voor meer overzicht op de Relatiepagina's, is de zijbalk nu in alle modules die gebruik maken van de Module Interface donkerblauw/grijs geworden. Op deze manier hoort de zijbalk visueel nu ook bij de rest van de navigatie. Met deze wijziging zijn er ook wat kleine veranderingen, zoals nieuwe status icoontjes voor lijsten (die pas verschijnen wanneer je er met je muis overheen gaat).