Twee-staps authenticatie (nieuwe module)

Volgen

Dit is een nieuwe module. Neem contact op met de ServiceDesk voor meer informatie.

We hebben een module toegevoegd waarmee je twee-staps authenticatie kunt instellen voor elke gebruiker van je implementatie. Twee-staps authenticatie, ook wel twee factor authenticatie, is het gebruik van een tweede stap, na het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord. Op dit moment kan de tweede stap worden gedaan door twee methoden: Een authenticator app, of een lijst met backupcodes.

Over de authenticatie apps

Er zijn veel verschillende authenticator apps, zoals Google Authenticator, Microsoft Authenticator, Authenticator Plus, LastPass Authenticator, FreeOTP Authenticator, Sophos Authenticator, Yubico Authenticator, Salesforce Authenticator, Authy, MYDIGIPASS authenticator (Van VASCO, de maker van de chip op je pinpas), etc..

Nog meer apps vind je in de play store: https://play.google.com/store/search?q=Authenticator&c=apps of in de appstore van Apple: https://theappstore.org/?search=Authenticator&platform=software

De meeste van deze apps implementeren allemaal via hetzelfde protocol, vastgelegd in RFC 6238. https://tools.ietf.org/html/rfc6238 Onze implementatie gebruikt ook datzelfde protocol.